Kinderen, jongeren en ouderen

Eén van die bijzondere krachten van De Marne is de opvallend grote diversiteit van de bevolking. In De Marne sluiten we niemand uit.

Kinderen en jongeren

GroenLinks vindt dat elk kind een goede school verdient. Op loopafstand als het kan, te bereiken met het Openbaar Vervoer als het moet; en als scholieren moeten fietsen, dan moeten de straten veilig zijn. De prioriteit ligt voor de hand: kwaliteit gaat voor bereikbaarheid. 30 km per uur in de dorpen, 60 km per uur daarbuiten. Wie kinderen heeft, weet hoe belangrijk dat is. Natuurlijk ziet GroenLinks de politieke consequentie daarvan: de busverbindingen moeten deugen, initiatieven als Wonderboom, Waddenfun en DoeZoo verdienen steun, jongeren verdienen plekken waar ze graag zijn. Daarvoor  zijn jeugdsozen nodig, maar moeten ook gezinnen veilig zijn; GroenLinks-wethouder Van Gelder heeft zich de afgelopen vier jaar niet voor niets fors ingezet voor een verbetering van de Jeugdzorg in De Marne.

Ouderen

GroenLinks vindt het vanzelfsprekend dat de gemeente mééwerkt als u een ouder familielid in huis neemt en dus een aanbouw wilt realiseren. Maar er is meer. Nogal wat ouderen in De Marne zijn eenzaam. Daarom wil GroenLinks de samenhang in de dorpen versterken. Dat kan bijvoorbeeld door kleine initiatieven uit de dorpen voorrang te geven op de begroting.