Nieuws

Veel zinvol werk in de regio

Samen met de FNV organiseerde GroenLinks op 22 februari in Delfzijl een bijeenkomst over werkgelegenheid in Groningen. Marc Verschuren, GroenLinks-wethouder van Winsum, maakte duidelijk dat er veel werk is en dat er nog heel veel meer werk gaat komen in de zorg, de techniek, ICT en bouw. Helaas is vaak sprake van een ‘mismatch’ tussen vraag en aanbod. Daar moet nog veel gebeuren. Verschuren is trots op een interessant project in Winsum: het Wijkleerbedrijf. Studenten met nauwelijks een startkwalificatie in de zorg leren in de praktijk en lopen stage bij hulpvragers, die tegelijkertijd stagebegeleiders zijn.

Lees verder

Petitie: Stop Gaswinning bij de Waddenzee

Steeds opnieuw worden we opgeschrikt door nieuwe boorplannen bij de Waddenzee. De gevolgen van deze gaswinning vormen een bedreiging voor ons enige UNESCO Werelderfgoed-natuurgebied! Of het gaat om ‘schuin boren’ vanuit Groningen en Friesland, of boorplatforms voor de kust van de waddeneilanden: zeg NEE tegen gaswinning bij de Waddenzee! Teken de petitie.

Denk mee over het verkiezingsprogramma!

In november 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Het Hogeland plaats.GroenLinks vindt het belangrijk dat de idealen van GroenLinks goed en helder verwoord worden in het nieuwe verkiezingsprogramma voor deze verkiezing. Bovendien dient het verkiezingsprogramma gedragen te worden door alle leden van de nieuwe afdeling Het Hogeland Wij stellen daarom voor om de afdelingsleden van begin af aan te betrekken bij het opstellen van het nieuwe verkiezingsprogramma. 

Wil je meedenken een meepraten? Dan zijn de volgende data voor jou van belang:

Lees verder

Pagina's