Nieuws

Ons verkiezingsprogramma

Op woensdag 21 november zijn er in Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Het Hogeland. GroenLinks doet uiteraard mee aan die verkiezingen. We hebben inmiddels een kandidatenlijst (zie bericht hieronder) en een verkiezingsprogramma met veel goede plannen. Nieuwsgierig? Hier kun je het programma downloaden. 

Anne Marie Smits lijsttrekker GroenLinks Het Hogeland

Tijdens de afgelopen ledenvergadering is Anne Marie Smits uit Pieterburen gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks voor de verkiezingen van 21 november aanstaande. Annemarie is op dit moment wethouder in de gemeente De Marne. Zij voert een lijst aan die bestaat uit een mooie mix van ervaring en nieuw talent, een goede man-vrouw-verdeling en met kandidaten uit alle gemeenten die per 1 januari aanstaande de gemeente Het Hogeland gaan vormen.

Na Annemarie vormen de volgende kandidaten de top van de kandidatenlijst:

Op nummer 2 staat Paul Steenman op dit moment fractievoorzitter in De Marne.

Nummer 3 is Mariska Markhorst, nieuw in de lokale politiek uit Bedum.

Nummer 4 is Ab Bruininks op dit moment fractievoorzitter in Winsum.

Nummer 5 is Ria Damhof, tot 2014 fractievoorzitter in Eemsmond.

Nummer 6 is Barbara van den Burg, nieuw in de lokale politiek uit De Marne.

Binnenkort publiceren we hier de hele lijst en stellen we de kandidaten uitgebreider voor.

Veel zinvol werk in de regio

Samen met de FNV organiseerde GroenLinks op 22 februari in Delfzijl een bijeenkomst over werkgelegenheid in Groningen. Marc Verschuren, GroenLinks-wethouder van Winsum, maakte duidelijk dat er veel werk is en dat er nog heel veel meer werk gaat komen in de zorg, de techniek, ICT en bouw. Helaas is vaak sprake van een ‘mismatch’ tussen vraag en aanbod. Daar moet nog veel gebeuren. Verschuren is trots op een interessant project in Winsum: het Wijkleerbedrijf. Studenten met nauwelijks een startkwalificatie in de zorg leren in de praktijk en lopen stage bij hulpvragers, die tegelijkertijd stagebegeleiders zijn.

Lees verder

Petitie: Stop Gaswinning bij de Waddenzee

Steeds opnieuw worden we opgeschrikt door nieuwe boorplannen bij de Waddenzee. De gevolgen van deze gaswinning vormen een bedreiging voor ons enige UNESCO Werelderfgoed-natuurgebied! Of het gaat om ‘schuin boren’ vanuit Groningen en Friesland, of boorplatforms voor de kust van de waddeneilanden: zeg NEE tegen gaswinning bij de Waddenzee! Teken de petitie.

Pagina's